Groepstraining

Tijdens de training leer je op een nieuwe manier om te gaan met je gedachten en gevoelens. Dit helpt je vanzelf meer afstand, ruimte en rust te ervaren.

Groepstraining

Tijdens de training leer je op een nieuwe manier om te gaan met je gedachten en gevoelens. Dit helpt je vanzelf meer afstand, ruimte en rust te ervaren.

Doel van de training

We versterken de mentale kracht van je hersenen door middel van training waarbij je leert aandacht te geven aan je moment-tot-moment ervaringen zonder er automatisch op te reageren. Je traint je hersenen om minder in gedachten verzonken te zijn en meer in het hier en nu aanwezig te blijven. Dit bevordert een gevoel van kalmte, rust en balans, en leidt tot een betere balans tussen werk en privé, verhoogde focus en grotere opmerkzaamheid.

Deze training omvat wetenschappelijk bewezen technieken om stress, afleidingen en slaapproblemen te verminderen. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat professionals beter zijn toegerust om met de stress en dynamiek van het dagelijks leven om te gaan door de mentale kracht van hun hersenen te trainen. Deelnemers kunnen beter omgaan met weerstand en onverwachte situaties, en werken efficiënter. Bovendien piekeren ze minder, voelen ze zich meer ontspannen, en zijn ze meer gefocust op zowel hun werk als hun privéleven.

Inhoud 6-weekse groepstraining

Het trainen van de geest kost tijd. Tijdens zes wekelijkse sessies van 2 uur werken we samen aan het ontwikkelen van een persoonlijke praktijk die aansluit bij de persoonlijkheid en dagelijkse routine van elke deelnemer. Elke sessie bestaat uit het oefenen en bespreken van technieken, evenals het op een interactieve manier overdragen van kennis. Daarnaast krijgen deelnemers thuisopdrachten waarbij dagelijks 10 tot 20 minuten investering nodig is om de vaardigheden verder te ontwikkelen.

De zes thema’s waarmee wordt gewerkt zijn

 1. Leven op de automatische piloot
 2. Werken met obstakels
 3. Onbewuste reacties bij stress
 4. Je bent niet je gedachten
 5. Stilte sessie
 6. Opmerkzaamheid in het dagelijks leven
 7. Terugkom sessie (6 weken na de training)

Aangeboden pakket

 • Individuele intake en outtake met elke deelnemer
 • Zes wekelijkse groepssessies en een terugkomsessie van 2 uur
 • Telefonische beschikbaarheid van de trainer voor vragen en ondersteuning gedurende het gehele traject
 • Lesmateriaal: een uitgebreide reader, een WhatsApp groep met alle benodigde informatie en foto’s van de sessies, opnames van oefeningen tijdens de sessies en toegang tot extra oefeningen via Soundcloud
 • Gebruik matten en dekens
 • Individueel trainingsplan per deelnemer gericht op consolidatie van de vaardigheden na de training.
 • Een persoonlijk cadeau voor elke deelnemer na de training
 • Evaluatie met elke deelnemer alsmede HR (wat er gezegd wordt tijdens de training blijft uiteraard vertrouwelijk)

Testimonials

{Ik heb ontzettend genoten van de training en durf te zeggen dat het de meest waardevolle lessen zijn geweest die ik ooir heb gehad. Thomas is een ontzettend fijne man bij wie ik me vanaf het allereerste moment meteen op mijn gemak voelde. Hij biedt een luisterend oor aan iedereen, gevolgd door oprecht advies wat voortkomt uit zijn vele ervaring.
Deelnemer Loyens en Loeff
{Thomas is begaan, vriendelijk, oprecht en kundig. Zowel qua theoretische onderbouwing als in persoonlijke omgang.
Bas van der Werff
{Thomas is heel sympathiek, open en positief. Ik zou deze training aanraden omdat je echt leert om uit je hoofd te gaan en dat is belangrijk om bewust te worden of dat wat je denkt echt waar is of niet.
Nathalie Coppens
{Belangrijk voor mijn balans zowel werk als privé De ideale trainer voor mij. Niet te zweverig, nuchter en niet oordelend.
Martijn de Letter
{It’s a great training for anyone who wants to explore /benefit from meditation technics. More than that, I think it is a great way to see things in a different perspective and simply focus on yourself and just appreciate any moments that makes you feel present and aware. Thomas is AMAZING!
Antonis
{It is a very useful training. It provides tools to use when necessary. Thomas practices what he preaches. That makes him convincing and effective. He lets participants be. every individual will benefit from these tools. They just are not aware of it.
Deelnemer - Robeco
{It was great! I enjoyed learning all the different techniques and testing each one of them. It provides a helpful toolbox to experiment with. Having it weekly for 6 weeks helps building up habits. Thomas is very knowledgeable and kind-natures. Thomas speaks often from experience and is open and honest, which helps me feel comfortable with sharing my own experience. Thanks for creating a safe space in our sessions.
Cristina
{Erg leuke training. Gezien ik altijd dacht hier veel te nuchter voor te zijn. Positief verrast.
Tiina
{Thomas is een persoon waarvan je het idee hebt hem langer te kennen. Snel een vertrouwd gevoel, eerlijk, humorvol, fijne persoonlijkheid.
opleidingsplanner / projectcoordinator uwv
{Als ik voor mij zelf mag spreken, ben ik heel erg blij dat ik heb deelgenomen aan deze training. Ik wil graag (nogmaals) Thomas heel erg bedanken. Ondanks dat het groep sessies waren, vind ik het mooi hoe persoonlijk Thomas de sessies begint en eindigt.
Sabine Hoek
{Ik vond de trainer erg goed en hij heeft het onderwerp (mindfulness) perfect onder de knie
Farida
{Nieuwe technieken en levenslessen Erg nuttig en leerzaam (en confronterend)
Andrew
{Duidelijk en bekwaam
David
{Ik wist van tevoren niet wat mindfulness nou eigenlijk is. Het klinkt zweverig, maar de training heeft mij goed laten zien dat dit het absoluut niet is. De training laat op verschillende manieren zien op welke vlakken mindfulness van invloed is / kan zijn in het dagelijkse leven en op de langere termijn. Ik vond het heel nuttig, interessant en leuk!
Deelnemer Stibbe
{Heel fijn en nuttig, was elke donderdagochtend echt een cadeau aan mijzelf. Vind het heel jammer dat het al voorbij is. Dank voor alles, dit was voor mij oprecht life changing!!
Rachèl
{Zeer goed. Praktisch toepasbaar. Absoluut niet zweverig. Veel aan gehad. Thomas was confronterend waar nodig. Geduldig. Ik heb minder het “kip zonder kop” gevoel en zal bewust een moment rust nemen terwijl ik normaal in gierende paniek alleen maar door zou gaan
Deelnemers Stibbe
{Een enorm geslaagde cursus. Eentje die naar mijn idee verplicht zou moeten worden gemaakt voor alle kantoorgenoten: Alles meer in balans.
Sarah, advocate
{Thomas did a great job by helping our teams to get more comfortable in public speaking. The sessions were very informative, helpful and above all; fun!
Peter van Sabben - Co-founder and CEO Growth Tribe
{Ik durf te zeggen dat het de meest waardevolle lessen zijn geweest die ik ooit heb gehad. Rust in mijn hoofd en lichaam, maar ook concrete tools om in mijn dagelijks leven toe te passen.
Kristi Hogenes - advocate Loyens Loeff
{Perfect training for people who are curious about mindfulness and different techniques that help reach that state. Thomas is very knowledgeable, friendly and genuinely interested in every individual joining the training and his/her personal development.
Tjaša Geč, lawyer at Stibbe